Kylämummi ja -vaaritoiminta

Kylämummit ja -vaarit ovat toiminnassa mukana omilla ehdoilla ja osallistuvat omien kiinnostusten ja voimavarojen mukaan

 

Tule Kylämummiksi tai Kylävaariksi! - sukupolvien ketju kannattelee

Sukupolvien yhteys on oleellinen osa ihmisen elämää. Siinä elämisen koko kirjo on luonnollisella tavalla läsnä. Se antaa nuoremmalle polvelle mahdollisuuden hahmottaa oman paikkansa osana suurempaa kokonaisuutta – availla ikkunoita menneeseen ja tulevaan.

Muuttoliike kasvaa, elämäntavat ja perhemuodot moninaistuvat. Tämä vaikuttaa siihen, että kaikilla lapsilla ei ole biologisia isovanhempia läsnä arjessaan. Ikäihmisten määrä puolestaan lisääntyy eikä kaikilla ole omia lapsia tai lastenlapsia.

Haluatko antaa aikaa lapsille?

Kylämummina tai –vaarina sinä voit valita itsellesi parhaiten sopivan tavan toimia ja voit päättää, kuinka paljon käytät toimintaan aikaa. Tärkeää on, että toiminta tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Kylämummeille ja –vaareille järjestetään myös vertaistapaamisia, tukea ja ohjausta.

Kylämummina ja –vaarina toimiminen perustuu vapaaehtoisuuteen

Kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita, luotettavia henkilöitä, jotka haluavat antaa aikaansa lapsille. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen! Kylämummit ja -vaarit  toimivat siellä, missä on paljon lapsia esimerkiksi päiväkodeissa, perhekahviloissa, kouluissa ja kerhoissa sekä erilaisissa perheitä kokoavissa tilaisuuksissa. Keravalla Kylämummi ja -vaarit vierailevat perhekahviloissa  ja ovat aina odotettuja vieraita! 

Ilmoittaudu mukaan laittamalla viestiä mllkerava@gmail.com

Kuva MLL/Matti Matikainen